Bitcoin beurzen

Cryptocurrency is ontstaan in 2008 met de introductie van Bitcoin. Begin 2019 ging het Bitcoin netwerk live met het Genesis block. Sindsdien is de koers van Bitcoin explosief gestegen.

Ook de koers van andere blockchain projecten, zoals Ethereum, Ripple en Tezos hebben spectaculaire koersontwikkeling gehad.

Hoe kan ik bitcoin kopen?

Bitcoin is een digitale valuta die je kan kopen bij een zogeheten Bitcoin beurzen. Dit is niets meer dan een online beurs waar je euro’s omwisselt voor coins.

Waarom beleggen in bitcoin?

Goud wordt op dit moment nog gezien als een zogeheten safe haven, alleen waarschijnlijk niet voor lang meer. Steeds vaker wordt bitcoin (BTC) genoemd als de perfecte vorm van schaarse en vooral als ‘bescherming’ tegen het printen van geld door de centrale bank.

Beleggen in bitcoin is makkelijk, dat blijkt wel uit de cijfers: 550 duizend Nederlanders bezitten cryptocurrency’s. Daar zitten ongetwijfeld wat gelukzoekers bij die hopen snel winst te maken. Alleen steeds meer bitcoin-beleggers willen helemaal niet terug naar euro’s – en dit heeft een paar interessante redenen.

Waarom beleggen in bitcoin?

  • Er zijn maximaal 21 miljoen bitcoins. Niemand kan zomaar ‘nieuwe’ munten maken. Net als goud is bitcoin dus schaars.
  • Bitcoin is niet te vervalsen – het is een digitale munteenheid, waarbij de boekhouding door tienduizenden computers wordt bijgehouden en gecontroleerd.
  • Het is een wereldvaluta! Bitcoin is de beste wereldwijde valuta die niet wordt uitgegeven door een centrale bank of overheid.

Jij bepaalt je inleg

Vaak denken nieuwe beleggers dat ze een hele bitcoin moeten kopen, maar dat is gelukkig niet zo. Je kan de digitale valuta namelijk opdelen in kleine stukjes. Dat klinkt misschien een beetje gek – alleen is dit eigenlijk niets nieuws voor je!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *