Borstvoedingsbeha

Wanneer koop je een borstvoedingsbeha? In de laatste maand van je zwangerschap komt de maat van je borsten redelijk overeen met de maat van je borsten ná de stuwing die na de bevalling op gang komt. Dan zou je dus al een voedingsbh kunnen kopen. (Zie maattabel onder dit artikel.) Ook kan het prettig zijn om in de laatste maanden van je zwangerschap alvast een voedingsbh te dragen, omdat deze comfortabel zitten en goede ondersteuning geven aan je inmiddels flink groter geworden borsten.

Welke maat borstvoedingsbeha moet ik kopen?

Om de juiste borstvoedingsbeha voor jou te vinden is de eerste stap het bepalen van de juiste maat. Dit kun je zelf eenvoudig thuis doen of je kunt je laten adviseren in een winkel. Elke vrouw is anders en deze berekening is de eerste en belangrijkste stap.

Na het meten kun je de beha het beste passen om te bepalen of hij de juiste pasvorm heeft. Daarbij kun je meteen ook de verschillende beha-eigenschappen testen zoals haakjes, volledig wegvouwbare cups, clips, materiaal, vorm, ondersteuning, discretie enz.

Probeer, als je de beha past, de clips van de bandjes met één hand los te maken om het gebruiksgemak te testen. Dat is een belangrijke eigenschap, omdat je ze regelmatig met slechts één hand zal moeten losmaken en sluiten terwijl je je baby vasthoudt.

Het verschil tussen een borstvoedingsbeha en een zwangerschapsbh

Het verschil met een zwangerschapsbh is dat de cups van een voedingsbh afhankelijk van elkaar met een simpele beweging kunnen worden losgemaakt, zodat je de bh niet helemaal hoeft uit te trekken op het moment dat je wilt voeden. Zo zit je er tijdens het voeden niet te bloot bij en blijft je andere borst ondersteund. Bovendien hebben de cups een voering van zacht materiaal dat snel droogt en afgewerkte naden die de gevoelige huid niet irriteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *